Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Úvěry pro začínající podnikatele

Najdu vám výhodný podnikatelský úvěr a vše zařídím za vás (foto: pixabay.com).
Uvažujete o vlastním podnikání? Zde najdete 3 typy, jak získat peníze do začátku.

1. Právě začínáte

Představte si, že jste ukončili pracovní poměr, nebo jste čerstvě po škole a rozhodli jste se začít podnikat. Navíc budete podnikat v oboru, kde se neobejdete bez vstupního kapitálu.  

Pro většinu bank jste zatím nevhodným klientem, nemáte historii, 2 daňová přiznání, výkazy a já nevím co ještě. Existuje ale možnost jak i na úplném začátku získat alespoň nějaké prostředky na rozjezd.  

100 000 Kč hned

Pokud jste začali právě podnikat a logicky ještě nemáte podané daňové přiznání, stačí mít za sebou 3měsíční historii, abyste si mohli půjčit bez zajištění 100 000 Kč. K tomu stačí jen doložit 3 měsíční výpisy, aby banka viděla, jak se vám v podnikání daří.

500 000 Kč na počkání

Po roce podnikání už můžete uvažovat v jiných číslech. Samozřejmě pokud vykážete zisk v řádech milionů, pak není co řešit, ale to asi nebudete potřebovat půjčit. V ostatních případech stačí první daňové přiznání na 500 000 Kč bez zajištění. Splácet můžete tento úvěr pohodlně až 5 let.  

2. Amerika umí víc

Další možností, jak získat potřebný kapitál je americká hypotéka. Nebyli byste první ani poslední, kdo tak začínal. 

S čím musíte počítat

Jednak musíte mít dostatečný příjem, což nejspíše předpokládá pracovní poměr a dále pak dostatečnou zástavu (vlastní dům, byt, nebo někoho, kdo bude ochoten ji poskytnout jako zástavu).

Na druhou stranu si můžete americkou hypotéku roztáhnout např. na 20 let a její výše je omezená vaším stávajícím příjmem a hodnotou zástavy.

3. Nebankovní úvěry

Jedná se především o úvěry a hypotéky poskytované spořitelními a úvěrovými družstvy. Takovou zajímavostí je, že podmínkou poskytnutí je členství v družstvu. To s sebou nese povinnost zaplatit členský vklad, který je obvykle v řádech tisíců korun, takže nic závratného.

Společným znakem spořitelních a úvěrových družstev je, že posuzují každý případ velmi individuálně a nelze tedy předem říci na jaký mustr váš případ napasovat.

Zažil jsem klienta, kterého družstvo odmítlo úvěrovat, ale banka mu peníze půjčila. Při to měl výkazy, historii a doložitelný příjem.

Na druhu stranu jsem řešil klienta, bez historie, s podnikáním začal v létě a na podzim potřeboval peníze. Banky jej odmítly, spořitelní družstvo s ním nemělo problém.

Potřebujete najít vhodný podnikatelský úvěr? Proberte to se mnou nezávazně, stačí napsat na tomas@hypotekyjanecek.cz, nebo zavolejte na +420 605 44 65 43