Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Je možné dostat hypotéku na 40 let?

Vyřídím vám hypotéku s co nejdelší splatností (zdroj: pixaby.com).

Čím dál tím více klientů se mě na to ptá. Je možné splácet hypotéku 35, 40 let? Odpovídám ano, je to možné, i když u nás zatím není moc bank, které toto umí, navíc to má svoje pravidla. Pokud i vás zajímá, jestli byste dostali hypotéku na tak dlouho přečtěte si tento článek.

Proč chtít delší splatnost

Hodně klientů chce co nejdelší splatnost kvůli splátce, aby byla co nejnižší. Doba splatnosti (vedle úroku a samozřejmě výše samotné hypotéky) zásadně ovlivňuje výši měsíční splátky (anuity). Pro názornost příklad:

Výše hypotékySplátka na 30 letSplátka na 40 let
2 000 000 Kč7 727 Kč6 409 Kč

Vše jsem počítal při úroku 2,33 %.

Splácení hypoték v praxi

Hypotéku dnes můžete splácet u většiny bank max. 30 let. Pokud chcete delší splatnost, připravte se na to, že budou vaše příjmy posuzovat jako byste chtěli splácet jen 30 let, jak správně uvádí článek Hospodářských novin.

U hypoték navíc musíme počítat se „zlatým“ pravidlem DSTI a DTI, dle něhož se musí všechny splátky vejít do 45 % vašich čistých příjmů a suma všech půjček nesmí překročit 9násobek ročních příjmů.

Kdo nabízí 40letou splatnost

Hodně dlouho, dovolím si tvrdit už několik let nabízí 40letou splatnost mBank, dále pak Hypoteční banka a ČSOB.

Nedávno k nim přibila Wüstenrot hypoteční banka. Všechny banka jasně cílí na mladé, protože zároveň platí, že max. splatnost se počítá do 70 let věku klienta, i když Wüstenrot hypoteční banka má povolenou až do 75 let (stejně tak Raiffeisen stavební spořitelna do 76 let věku, ale zde max. splatnost 28 let).

Hypoteční banka (ČSOB)

U těchto bank teda banky, protože i ČSOB a Era prodávají hypotéky Hypoteční banky můžete získat hypotéky se 40letou splatností jen u hypoték do 70 %.

mBank

Zde dostanete hypotéku se splatností delší jak 30 let jen u LTV 80 %.

Wüstenrot hypoteční banka

Jde nejdál. Nabízí splatnost nad 30 let pro všechna pásma, tedy i pro 90 % LTV.

Dobrá rada na závěr

Pokud chcete poradit, jak správně nastavit svoji hypotéku vzhledem k vašim prostředkům, které chcete do celé akce vložit, max. měsíční splátce, úroku a dalším faktorům, vyplňte formulář pod tímto článkem.

Vše dostanete obratem, navíc moje služby jsou pro vás zdarma.

Volejme si, potkejme se. Nezávazně.