Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Jak získat hypotéku na rekonstrukci, když zaměstnáváte sami sebe

Plánujete rekosntrukci? Poraďte se nezávazně se mnou. Vše zařídím za vás (foto: pixabay.com).
Je velký problém získat hypotéku na rekonstrukci, když jste zaměstnanci svého vlastního s.r.o.? Mohlo by se zdát, že když si potvrdíte dostatečný příjem, tak ne. Ale je to opravdu tak snadné? To zjistíte v tomto článku.

Máte na rekonstrukci příjem?  

Než se pustíte do shání podkladů pro hypotéku na rekonstrukci doporučuji prověřit si, zdali jste pro banku vůbec úvěrovatelní. To platí u zaměstnanců svých vlastních firem víc než u kohokoli jiného.

Proč? Majitelé firem si s oblibou vyplácí minimální, nebo lehce vyšší, jak minimální mzdu, aby měli odvody co nejnižší. Já to chápu, ale banka bohužel ne.

Vezme v potaz pouze tu mzdu, kterou uvidí na výplatnici, resp. na výpisu z účtu a že majitel z firmy dostane měsíčně násobně více, ji nezajímá.  

Má na rekonstrukci vaše firma?  

Zní to bláznivě, ale prověřením vašeho příjmu to nekončí. Banky si s oblibou prověří také samotnou firmu a zajímá je, zdali mají vůbec na to, abyste si vypláceli mzdu, kterou uvádíte na výplatnici.

Z toho vyplývá, že pokud je firma ve ztrátě, nemá cenu o hypotéce na rekonstrukci vůbec uvažovat.  

Zvýšení příjmů to nevyřeší

Je to přesně tak jak píši. Rozhodně nedoporučuji účelově si zvyšovat příjem a doufat, že se tím banka „oblafne“. Opak je pravdou a spíše to může vést k zamítnutí žádosti a negativnímu záznamu v bankovních registrech.

Banky totiž hodnotí celoroční průměr, takže zvýšen příjmů na měsíc, či na čtvrt roku opravdu nemá cenu. V průměru se příjem zvýší jen nepatrně a pro banku je to spíše varovný signál.

Chcete vědět odkud začít?

Naprosto nejrychlejším řešením je provést tzv. prescoring. Je to jednoduché, vyplníte žádost, doložíte potvrzení o svém příjmu a daňové přiznání své firmy za poslední rok.

Banka na základě předložených podkladů stanoví maximální výši hypotéky na rekonstrukci, kterou vám poskytne.

Nebo také pro úplně nejprvnější posouzení vašich příjmů můžete využít moji hypoteční kalkulačku. Zde se orientačně dozvíte, jak vysokou hypotéku pravděpodobně dostanete.

Plánujete rekonstrukci? Poraďte se o tom nezávazně se mnou. Stačí napsat na tomas@hypotekyjanecek.cz, nebo zavolejte na +420 605 44 65 43.

Volejme si, potkejme se. Nezávazně.