Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

3 způsoby využití americké hypotéky

Hledáte počáteční kapitál pro svoje podnikání? S americkou hypotékou můžete konečně rozjet svůj byznys (foto: pixabay.com).

Americká hypotéka má díky tomu, že se nemusí dokládat účel, nekonečné možnosti využití. V následujícím článku uvedu nejčastější praktické způsoby využití. Pokud přijdete na další, budeme rádi, když se s námi o ně podělíte.

1. Refinancování nevýhodné půjčky

Americká hypotéka má obvykle nižší úrokovou sazbu jak klasický spotřebitelský úvěr. Proto stojí za zvážení, pokud máte k dispozici nemovitost, její využití pro zástavu neúčelové hypotéky.

Velkou výhodou kromě nižšího úroku je také splatnost, která může být až 25 let, což umožňuje snížit splátku podle vašich představ. Tím si můžete snížit zatížení rodinného rozpočtu.

Zároveň pro hypotéku na cokoliv platí, že ji lze umořovat předčasnými splátkami podle zákona každých 12 měsíců od data uzavření úvěrové smlouvy. Umíme zajistit řešení, kdy lze každoročně umořovat až 50 % z původní výše hypotéky!

Příklad

Refinancujete bankovní půjčku 500 000 Kč s původní dobou splatnosti 8 a měsíční splátkou 6 743 Kč při úrokové sazbě 6,7 % p.a.

Typ úvěruBankovní půjčkaAmerická hypotéka
Úrok6,7 %5,69 %
Splátka6 743 Kč4 123 Kč
Splatnost8 let20 let

Netvrdím tím, že se ušetří, na úrocích zaplatíte více už jen kvůli době splácení (8 let vs. 20 let), ale smyslem operace je snížení měsíčního zatížení

Těch půjček může být samozřejmě několik, pak se bavíme o konsolidaci půjček americkou hypotékou. 

2. Koupě nemovitosti v zahraničí

Na tohle je americká hypotéka jak stvořená. V Čechách dáte do zástavy dům, nebo byt a za půjčené peníze si koupíte byt na Mallorce. Schválně se podívejte za jak dlouho můžete mít peníze z americké hypotéky

Určitě je nutné pamatovat na maximální výši americké hypotéky, která se odvíjí od metodiky jednotlivých bank. Aktuálně se můžeme dostat až na 75 % LTV, to znamená, že vám banka půjčí maximálně 75 % odhadu zastavené nemovitosti. 

Příklad

Kupujete apartmán na Mallorce za 3 600 000 Kč. Proto potřebujeme, aby odhad bytu, co dáváte v Česku do zástavy vyšel alespoň na 4 800 000 Kč.

3. Kapitál pro podnikání

Americká hypotéka je v tomhle naprosto geniální. Navíc pokud začínáte. Začínající podnikatelé bez daňového přiznání získají od bank půjčku v řádech stovek tisíců, na nehorázný úrok s krátkou splatností.

Pro váš byznys smrtící kombinace. Pokud potřebuji větší obnos, pak není lepší volba, než neúčelová hypotéka. Banka se neptá na účel, splatnost až 25 let, tím pádem vás nebude stresovat vysoká měsíční splátka. A úrok? Krásný. 

 Dokonce u LTV do 50 % není třeba ani dokládat příjem, americkou hypotéku vyřídíme na základě výpisů z účtů.  

4. Na cokoliv

Když na cokoliv, tak opravdu na cokoliv. Banka se neptá, pošle vám peníze a hodně štěstí. Jen musíte pravidelně splácet. Ale to platí u každého úvěru. 

Plánujete americkou hypotéku? Proberte to s námi nezávazně.