Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

4 věci které mě nejvíce otravují u hypotečních kalkulaček

Hledáte spolehlivou hypoteční kalkulačku? Vyzkoušejte tu naši.

Hledáte rychlou a spolehlivou hypoteční kalkulačku bez zdlouhavé a otravné registrace? Zajímá vás jednoduché porovnání hypoték, nebo chcete detailní porovnání s pojištěním a všemi poplatky? V článku se dozvíte co dnes trh nabízí.

Hloupá registrace

Když jsem procházel různé srovnávače, nebo firmy řešící zprostředkování hypoték, tak z 99,9 % vám pustí nějakou informaci (neřeším její kvalitu, spíše nekvalitu) až jim vyplníte min. mobil a mail. Ty ultra stupidní chtějí jméno, příjmení, PSČ a číslo bot.

U některých se lze dostat k požadovanému zadáním fejkovského mailu a telefonu. Co třeba „pokus@pokus.cz„, dovedu si představit i barvitější adresy 🙂 a mobil ve tvaru 777 123 456 789, no a hle máme tu rádoby srovnání.

Snažíme se na vše dívat očima spotřebitele takže když chci vědět kolik zaplatím měsíčně, nemám chuť se registrovat, mě zajímá číslo. Proto nabízíme v naší hypoteční kalkulačce možnost výpočtů bez registrace. 

Úroky od

Klasika a nechápu, že se na to dneska ještě někdo chytí. Ve snaze za každou cenu získat váš mobil a mail srovnávače uvádí úrok „od“.

Je to hloupé, neboť nejnižší úrok bývá spojený s povinností odebrat doplňkové služby jako je např. pojištění schopnosti splácet. Proti tomu nic nemám, nakonec pojištění schopnosti splácet má svoje opodstatnění.

Co mi ale vadí, je že cena těchto služeb není zahrnutá v kalkulaci. Spotřebitel se pak mylně domnívá, že jde o konečnou výši splátky, nebo že je poskytnutí např. hypotéky na byt bez poplatků. 

U nás naleznete v rámci každé banky tři úrovně; co banka nabízí standardně, VIP sazby, které souvisí třeba s objemem sjednané hypotéky a sazby pro developerské projekty

Samozřejmě máte možnost si zvolit, zdali chcete mít srovnání hypoték s pojištěním schopnosti splácet, či bez.

Primitivní porovnání

Ano je to tak. Schválně podívejte se na jakoukoliv hypoteční kalkulačku a zjistíte, že většinou jsou postavené na jednoduchém principu. Vyplníte výši např. hypotéky na stavbu, pěkně si posunete dobu splatnosti na maximum, dáte 5letý fix a bum máte splátku přes půl obrazovky.

No ale co je v té splátce všechno? Jen hypotéka, nebo i pojištění a pokud ano kolik stojí? Je ve splátce i vedení úvěrového účtu? Prostě sází na to, že se vám zalíbí nízká splátka a hned celí říční zavoláte  a sjednáte si s husičkou hypotéku za sto milionů.

Víte, co mi to připomíná? E-shop s pneumatikami. Rozhodující je cena, jestli je vyrobili v Číně, nebo na haluzi je jedno. Jestli s nimi v zimě vjedu na sníh, a i když budu točit volantem o 360 stupňů a auto stejně projede nejbližší stodolou je jedno.

Hlavně nepřimýšlejte a kupte si přes náš srovnávač hypoték nějaký úvěr. Toť vše.   

Zapomeňte na poplatky

Dělal jsem si vlastní průzkum hypotečních kalkulaček a zdaleka ne u všech zjistíte na první dobrou všechny poplatky, které souvisí s např. hypotékou na stavbu domu.

Většinou tak můžete zapomenout na to, že budete mít všechny náklady pěkně pohromě. Rozhodně zde nebudu psát, že naše hypoteční kalkulačka je the best of. Ale je postavená tak, abyste na první dobrou dostali požadované informace.

Například, když chcete zjistit aktuální stav v rámci refinancování hypotéky, dostanete přehled bank, sazeb a všech poplatků. Také budete vědět co všechno obsahuje splátka (pojištění, nebo správa úvěru).

Nebo se vykašlete na kalkulačku a proberte to se mnou nezávazně. Stačí napsat, nebo zavolat. Už se na vás těším!